Prema analizi podataka o testiranju SHARP metodom koju je uradila britanska web stranica billiscrashhelmets.co.uk, Caberg kacige su dostigle vrh među najbezbednijim brendovima kaciga za 2022!
Kao što većina motociklista zna, SHARP (Safety Helmet Assessment and Rating Programme/Program za procenu i ocenjivanje zaštitne kacige) je šema britanske vlade za ocenjivanje kvaliteta motociklističkih kaciga, sa ciljem da se poboljša bezbednost motocikala na putevima.
Svaki model motociklističkih kaciga prolazi kroz 32 testa na udar kako bi se postigla ocena SHARP izražena na skali od 5 zvezdica pri čemu je 5 zvezdica najveća, a 1 zvezdica najniža.
Svake godine web site billiscrashhelmets.co.uk procenjuje podatke o testiranju SHARP kaciga i upoređuje različite brendove kaciga prema rezultatima performansi kako bi saznao koji su brendovi kaciga najbezbedniji.
Brend Caberg je dostigao 5. poziciju prema Billi’s Crash Helmets konačnoj SHARP listi testova.
Prema broju testiranih kaciga i relativnom sistemu ocenjivanja SHARP zvezdica, evo rezultata Billi’s Crash kaciga 10 najbezbednijih brendova:
1. AGV
2. Shoei
3. Shark
4. Arai
5. Caberg
6. Nolan
7. HJC
8. MT
9. Bell
10. Airoh
Caberg kacige su zauzele sjajnu 5. poziciju na listi konačnih rezultata.
Važno je napomenuti da su testirane Caberg kacige u proseku postigle 4 zvezdice od pet, kao i šlemovi Shark i Arai koji su dostigli 3. i 4. poziciju na listi prvih deset.
Razlika je samo zbog činjenice da je više modela Arai i Shark testirano u poređenju sa Cabergom.
Billi’s Crash Helmets takođe hvali odlične rezultate koje je postigao DUKE flip up kaciga sa 5 zvezdica SHARP na testu.
Sve u svemu od 16 testiranih Caberg kaciga od nastanka SHARP testiranja Caberg kacige imaju fantastičan prosek 4.3 od 5, što zaista pokazuje da u ovaj brend kaciga možete imati poverenje.
Pročitajte ceo članak ovde:

Top 10 Safest Motorcycle Helmet Brands 2022


Leave a Reply

Slične vesti

Vesti

MACNA MOTO ODEĆA U SRBIJI!

Macna je brend nastao u Holandiji pre 25 godina od strane nekoliko motorcikl entuzijasta sa željom da moto opremu učine ne samo bezbednijom vec funkcionalnijom i udobnijom za motorcikliste. Danas je Macna dobro poznato ime Read more…

Vesti

NOVOGODIŠNJA NAGRADNA IGRA!

Dragi nasi bajkeri i bajkerke hvala vam na poverenju i pažnji tokom ove godine, u znak zahvalnosti organizujemo nagradu igru sa poklonima za vas! Pravo na učešće stičete kupovinom u vrednosti od najmanje 1000din + Read more…

Vesti

ODLOŽENO PLAĆANJE DO 12 RATA!

DRAGI  KUPCI , OD  07.05.2018. GODINE MOŽETE KUPOVATI U NAŠEM MALOPRODAJNOM OBJEKTU NA ODLOŽENO DO 12 RATA MASTER I AMERICAN KARTICAMA BANCE INTESA!